AKTUELNO

Generalni sekretar predsednika Srbije naglasio je da muškarci treba da budu dobri, pouzdani i neko na koga žena treba da se osloni.

Nikola Selaković, generalni sekretar predsednika Srbije, rekao je za televiziju Pink i "Žikinu šarenicu" da je venčanje jedan poseban dan za život svakog čoveka.

- U životu svakog čoveka venčanje i pronalazak životnog partnera je možda jedino pravo što u životu biramo, a ostalo je Bogom dano – istakao je Selaković.

On je dodao da na natalitetu svi moramo da radimo i da je to problem svih problema.

- Ako nas nema onda je suludo sve dobro što smo postigli. Statistika je pogubna. Ona kaže da oko 30 odsto devojaka u Srbiji, starijih od 30 godina nisu udate i ne razmišljaju ozbiljno o udaji i stvaranju porodice – kazao je Selaković.

Foto: Printscreen

Kako ističe, najveće blago u životu su porodica i deca.

- Ako nečim možemo da se pohvalimo u podacima koje imamo za 2016. u odnosu na 2015. imamo manji broj razvoda. U 2017. godini rođeno je malo više dece nego u 2016. godini, a sa dobrim merama podsticaja koje je predstavio predsednik Vučić mislim da možemo da uradimo mnogo – naglasio je Selaković.

Foto: Printscreen

On je rekao da roditelji treba da se potrude da nemaju jedince, jer jedinci u 80 odsto slučajeva rađaju jedno dete, a kada roditelji ostare, to dete ostaje samo.

- Za prvo dete dobija se pomoć od 100 hiljada dinara, za drugo dete majka dobija mesečno dve godine po deset hiljada dinara, za treće dete mesečno dobija 12 hiljada dinara deset godina, a za četvrto dete mesečno 18 hiljada dinara deset godina - kazao je Selaković.

Kako kaže muškarci treba da budu dobri, pouzdani i neko na koga žena treba da se osloni.

#Nikola Selaković

#žikina šarenica

'